Toolkit inzet Digitale Collectebus


Graag helpen we jou om de inzet van jouw digitale collectebus zo makkelijk mogelijk te maken.

Voorbeeldtekst WhatsApp en overige social media:

Hallo, van zondag 9 juni tot en met zaterdag 15 juni is de digitale collecteweek van stichting Beat Batten. Ik heb een digitale collectebus aangemaakt en hoop op jouw hulp. Het thema van deze digitale collecteweek is #SamenSterk, Want samen dragen wij bij aan hoopgevend onderzoek voor een toekomst zonder Batten, een nu nog dodelijke vorm van kinderdementie. Help mee en doneer alsjeblieft via deze link. (Voeg de link naar jouw eigen digitale collectebus toe. Heb je een persoonlijkere motivatie om bij te dragen aan de digitale collecteweek, voeg die toe aan de tekst!)

Voorbeeldtekst persbericht voor (lokale) media:

Van 9 juni tot en met 15 juni vindt de digitale collecteweek van stichting Beat Batten plaats. Stichting Beat Batten zet zich in om hoopgevend onderzoek naar de ziekte van Batten te financieren. In 2022 zijn er hoopgevende onderzoeksresultaten gepubliceerd vanuit het onderzoek aan Stanford University in Amerika. Hierdoor is het nu mogelijk om gericht vervolgonderzoek te doen naar bestaande en nieuw te ontwikkelen behandelingen met als doel tot een behandeling komen om de ziekte van Batten te remmen, stoppen of genezen.

Kinderen met de ziekte van Batten lijken bij hun geboorte gezond. Zij worden op jonge leeftijd blind, ontwikkelen epilepsie en verliezen hun spierkracht, motoriek, spraakvermogen en hun geheugen. Doordat er op dit moment nog geen behandeling beschikbaar is, komen deze jongeren op veel te jonge leeftijd, vaak al tussen hun 15de en 25ste levensjaar, te overlijden.

In Nederland zijn ongeveer 60 kinderen met de ziekte van Batten gediagnosiceerd, de impact van de ziekte van Batten op deze gezinnen is groot. Om bij te dragen aan het hoopgevende onderzoek en daarmee dichterbij een een toekomst te komen zonder deze vorm van kinderdementie vraag ik als digitale collectant van 9 juni tot en met 15 juni aandacht en donaties voor Stichting Beat Batten. (Voeg de link naar jouw eigen digitale collectebus toe. Heb je een persoonlijkere motivatie om bij te dragen aan de digitale collecteweek, voeg die toe aan de tekst!)

Voorbeeldtekst om jouw netwerk te motiveren ook digitaal collectant te worden:

Via dit bericht wil ik jou om hulp vragen. Van zondag 9 juni tot en met zaterdag 15 juni vindt de digitale collecteweek voor stichting Beat Batten plaats. Met deze digitale collecteweek willen wij met zoveel mogelijk actieve, digitale collectanten geld inzamelen voor het financieren van hoopgevend onderzoek. Op dit moment is er namelijk nog geen behandeling beschikbaar waardoor kinderen met de ziekte van Batten vaak al tussen hun 15de en 25ste levensjaar komen te overlijden. Daar moet verandering in komen! En wij kunnen daarbij helpen, samen staat we sterk. Maak ook jouw eigen digitale collectebus aan én doe mee aan mijn poule. Nodig gerust jouw netwerk uit om ook te collecteren. Door digitaal te collecteren en zoveel mogelijk geld in te zamelen, dragen wij bij aan het financieren van hoopgevend onderzoek! Met dit onderzoek hoopt stichting Beat Batten tot een behandeling te komen om de ziekte te remmen, te stoppen of te genezen. Ik hoop dat je mij wilt helpen door ook digitaal te collecteren en zo bij te dragen aan een toekomst zonder deze vorm van kinderdementie. Maak hier jouw eigen digitale collectebus aan. Dank je wel!

Download gerust de afbeeldingen hiernaast voor inzet op jouw socials!

 

Collecteer Digitaal (stories) Download
Doneer voor hoopgevend onderzoek (stories) Download
Collecteer Digitaal 1 (Insta) Download
Collecteer Digitaal 2 (Insta) Download
Doneer voor hoopgevend onderzoek (Insta) Download
Collecteer Digitaal (FB, LI, T) Download
Doneer voor hoopgevend onderzoek (FB, LI, T) Download
Hartelijk dank voor jouw donatie Download