Tips


Tips om succesvol te starten met jouw digitale collecte

*  Doe zelf een (kleine) donatie in jouw collectebus, een collectebus waar al ‘iets’ in gedoneerd is, werkt altijd beter! Vraag vervolgens eerst aan jou directe familie of zij jouw actie willen steunen. Hiermee zorg je dat er al een aantal donaties zichtbaar zijn en ook hier geldt, een gevulde collectebus werkt beter. Benader daarna pas de rest van jouw netwerk.

* Deel jouw digitale collectebus op al jouw social media kanalen. Ons platform biedt de mogelijkheid om jouw collectebus direct door te plaatsen op jouw Facebook, Twitter en LinkedIn pagina. Ook kun je jouw collectebus eenvoudig delen via WhatsApp of e-mail. Door in WhatsApp eenmalig een verzendlijst aan te maken kun je bijvoorbeeld aan het begin van de collecteweek om hulp vragen en aan het eind van de collecteweek een bedankje sturen naar jouw verzendlijst. Op die manier komt jouw actie tijdens het bedank bericht nogmaals onder de aandacht.

*Deel je jouw collectebus per e-mail? Als je meerdere ontvangers tegelijk mailt, zet de geadresseerden dan in de BCC.

*Durf om hulp te vragen. Best gek toch?! Zo zitten we over het algemeen niet in elkaar. Toch is het vragen om hulp in deze situatie niet zo gek. Je vraagt immers geen geld voor jezelf, maar voor alle kinderen met de ziekte van Batten.

*Deel jouw persoonlijke motivatie om te collecteren ook op jouw social media kanalen. Hoe persoonlijker jij jouw vraag om hulp maakt, hoe groter de kans dat bekenden doneren. Voeg een link naar jouw collectebus toe in de handtekening van jouw mail.

*Benader lokale media (krant, radio, tv) om jouw persoonlijke inzet tijdens de digitale collecteweek onder de aandacht te brengen.

*Heb je een online meeting? Breng jouw digitale collectebus onder de aandacht en deel vervolgens de QR code.

Bedank en informeer jouw donateurs over de voortgang

*Je ontvangt van ons afbeeldingen die je kunt gebruiken om jouw donateurs te bedanken, dit kun je op al jouw social media kanalen gebruiken en delen. Door jouw donateurs online te bedanken, zien anderen jouw actie opnieuw voorbij komen én zet je degenen die jou geholpen hebben in het zonnetje.

*Deel de berichten die Stichting Beat Batten publiceert op jouw eigen social media kanalen. Voeg daarbij gerust de link naar jouw eigen collectebus toe,  hiermee bericht je jouw netwerk over het belang van de collecteweek.

*Vraag jouw netwerk om jouw digitale collectebus te delen op hun social media kanalen.

*Stuur op de (een-na-) laatste dag van de collecteweek jouw netwerk een update, hoeveel donaties heb jij inmiddels ontvangen? Welk bedrag zit er op dat moment in jouw collectebus?

Social media

*Plaats je de link naar jouw digitale collecteweek online? Tag @BeatBatten, zo genereren we samen meer bereik.

*Gebruik de volgende hastags; #BeatBatten #Battendisease #Kinderdementie #DigitaleCollecteweekBeatBatten #DigitaleCollecteweek #InternationalBattenDiseaseAwarenessDay #MaakOnderzoekMogelijk

Contact

*Heb jij hulp nodig over het aanmaken van de collectebus? Over het benaderen van donateurs? Of heb je tips om ook andere collectanten te inspireren? Laat het ons weten via sabrina@beatbatten.nl

 6713 beat batten   beba met collectebus versie 2