Sander Verweij

Help mee!

De vrolijke jongeman op deze foto is Warner. Ik doe dit jaar voor hem mee aan de digitale collecteweek van Beat Batten. Beat Batten is een organisatie die onderzoek steunt naar het bestrijden van de ziekte van Batten.

In 2017 kreeg ik een heel leuke bijbaan. Op de zaterdagen ging ik naar Warner toe. Warner was toen een jongen van zeventien. Hij had de ziekte van Batten. Dit is een ernstige stofwisselingsziekte waar geen genezing bij mogelijk is. Deze ziekte is progressief en zorgt ervoor dat kinderen die dit hebben zullen overlijden tussen het twintigste en dertigste levensjaar.

Voor Warner betekende dit dat hij op zijn zevende blind werd. Zijn ontwikkeling liep achter. Ook liep hij moeilijk, kon zich steeds lastiger verstaanbaar maken en leed aan epilepsie. Dit is natuurlijk erg heftig voor een opgroeiende jongeman. Desondanks was hij altijd vrolijk, positief en enorm leergierig. Op de zaterdagen deden wij samen spelletjes, keken Disneyfilms, zongen wij liedjes of gingen we fietsen of wandelen. Dit heb ik drie jaar met heel veel plezier mogen doen. In die drie jaar ontstond er tussen mij en Warner een vriendschap. We hadden onze eigen grapjes en spraken samen zo goed en kwaad als dat kon de week door.

Mijn respect en bewondering voor Warner groeide in deze tijd ook. Hij stond zo enorm positief in het leven. Toen ik hem een keer naar de bank bracht, kreeg hij zijn voeten niet in beweging. Hij zei dat zijn voeten het niet deden. Hoewel mijn hart brak en ik hem graag gewoon weer terug naar zijn stoel wilde brengen, bleef Warner proberen om te lopen. Hij slaagde erin en binnen een mum van tijd zat hij weer heel hard te lachen om een Disneyliedje op de bank.Dit laat mooi zien hoe hij in het leven stond. Hij heeft veel tegenslagen gekend maar klaagde nooit. Hij probeerde juist alles eruit te halen wat er mogelijk was.

Daarnaast had Warner een groot geloof in God, op zijn eigen mooie kinderlijke wijze. Na een heftige periode is Warner helaas afgelopen jaar op 5 augustus op twintigjarige leeftijd overleden. Ik mis hem, maar na zijn overlijden is hij een nog grotere inspiratie voor mij geworden dan dat hij al was. Als ik ergens negatief over denk, helpt het om aan zijn positieve instelling en vrolijke lach te denken.

Daarom doe ik mee aan de collecteweek, om mijn steentje bij te dragen om andere kinderen zoals Warner een kans te geven. Om deze vreselijke ziekte te bestrijden. Ik wil het dan ook bij u van harte aanbevelen.

107 donateurs
€ 2.272 ingezameld
Stuur een Tikkie